Termékek Hőszigetelés

1. Polisztirol

Polisztirol

2. XPS

XPS

3. Üveggyapot

Üveggyapot

4. Kőzetgyapot

Kőzetgyapot

5. Fagyapot

Fagyapot

A polisztirol, másnéven EPS szigetelést jellemzően homlokzat szigetelésre, illetve épületek padló vagy födém szigetelésére használják. Homlokzati rendszerek esetében a legelterjedtebb, főleg kedvező ára és könnyebb kivitelezhetősége miatt. Az EPS lemez hőszigetelő képessége igen jó. Többféle változata létezik: egyrészt a „hagyományos” fehér színű, másrészt a szürke, grafitos polisztirol.
Az alábbi gyártók termékeit forgalmazzuk: Austrotherm, Bachl, Masterplast, Jász-cell

Polisztirol

Extrudált, zárt cellás, alacsony vízfelvevő képességű polisztirol lemez, mely alkalmas nagy igénybevételnek kitett felületek hőszigetelésére. Az XPS lemezt jellemzően lábazat szigetelésre használják, melynek rögzítése hasonló rétegrenddel történik, mint a homlokzati szigetelés.
Az alábbi gyártók termékeit forgalmazzuk: Austrotherm, Ravatherm

XPS

Kiváló hő és hangszigetelő anyag.
A szálszerkezetből adódik a termék nagyfokú rugalmassága, amely nemcsak a könnyű feldolgozhatóságot és kiváló térkitöltést biztosít, hanem a hangszigetelési paramétereket is kiemelkedővé teszi.
Az alábbi gyártók termékeit forgalmazzuk: Isover, Ursa, Kanuf Insulation

Üveggyapot

A kőzetgyapot jó páraáteresztő és nem éghető anyag, ennek köszönhetően képes a tűzterjedést megakadályozni. Jellemzően tetőterek, válaszfalak szigetelésére, illetve födém és homlokzatszigetelésre használják.
Az alábbi gyártók termékeit forgalmazzuk: Rockwool

Kőzetgyapot

Szálas gyalult fa és cement keverékéből áll. A laza halmazból víz hozzáadásával meghatározott lapméretű táblát préselnek.
Legfontosabb tulajdonsága: hő- és hangszigetelő, valamint jó páraáteresztő képesség.
Az alábbi gyártók termékeit forgalmazzuk: Kanuf Insulation

Fagyapot